Obiective
Structuri web realizateContactModel de sit webManualActivităţi Obiective Museo & Web CIMEC AFCN
Obiective
 
Muzeul de Istorie Turda
Muzeul de Istorie Aiud
Muzeul de Științe Naturale Aiud
Muzeul Civilizației Gumelnița OltenițaProiectul MUSEO&WEB-RO îşi propune să mărească interesul şi vizibilitatea muzeelor mici şi mijlocii, prin realizarea unui model de sit web, cu administrare de la distanţă, în care muzeele cu resurse financiare şi logistice reduse sa poată să încarce şi să întreţină conţinutul paginilor web proprii.

Rezultatele scontate

1. Un bun instrument de lucru pentru comunităţi muzeale cu resurse reduse, utilizabil mult dincolo de durata proiectului.
2. Antrenarea unui număr mai mare de instituţii muzeale în comunicarea modernă pe Internet, punerea in valoare a resurselor lor culturale şi sporirea posibilităţilor lor de a atrage public vizitator.
3. Sporirea vizibilităţii muzeelor româneşti pe web prin includerea noilor situri web in catalogul oficial ICOM al muzeelor VLmp  (Virtual Library Museum Pages).

  1. Proiectul va implementa pentru prima dată în România recomandările din programul MINERVA (http://www.minervaeurope.org ) al Uniunii Europene privind calitatea siturilor web culturale, in special a celor muzeale.
  2. Prin participarea la proiectul Museo&Web, strâns legat de programul MINERVA http://www.minervaeurope.org  şi de proiectul derivat MICHAEL http://www.michael-culture.org , acţiuni europene de răsunet la care România nu a putut participa, nefiind membră a Uniunii Europene la acea dată, putem recupera absenţa noastră din fazele anterioare şi decalajul actual care ne desparte de majoritatea ţărilor membre ale Uniunii Europene, care participă de câţiva ani la programele concertate de digitizare a patrimoniului cultural european.
Modelul realizat in cadrul proiectului va constitui un exemplu de sit web de calitate cu impact asupra comunităţii web româneşti dincolo de sfera strict culturală.
Structuri web realizateModel de sit webContactManualActivităţi Obiective