PARCUL NATURAL BALTA MICĂ A BRĂILEI

Harta zonei

Parcul Natural Balta Mică a Brăilei este desemnat de către Secretariatul Convenţiei Ramsar ca Zonă Umedă de Importanţă Internaţională īn special ca habitat al păsărilor de apă.

Limita Parcului Natural Balta Mică a Brăilei este reprezentată de fluviul şi braţele Dunării la cotele maxime de inundaţie īntre podul de la Giurgeni - Vadul Oii şi pānă la sud de Brăila, la confluenţa braţului Cravia cu Dunărea.

Limita estică. De la podul Giugeni - Vadul Oii limita este dată de malul drept al Dunării, continuată cu malul drept al braţului Vālciu pānă la confluenţa cu Dunărea, la nord de Insula Mică a Brăilei. Urmăreşte apoi malul drept al Dunării şi malul drept al braţului Cravia pānă la confluenţa cu Dunărea din amunte de Brăila.

Limita vestică. De la podul Giugeni - Vadul Oii limita este dată de malu stāng al Dunării pānă la desprinderea braţului Pasca, la sud de Ostrovul Orbului. Urmează malul stāng al braţului Pasca pānă la confluenţa cu Dunărea, din aval de Ostrovul Orbului şi apoi continuă pe malul stāng al Dunării pānă la sud de Insula Calia. Limita parcului continuă pe malul stāng al braţului Calia şi apoi din nou de malul Dunării pānă la malul stāng al braţului Arapu, care devine limită pānă īn aval de confluenţa Dunării cu braţul Cravia.

Īn interiorul acestor limite parcul cuprinde totalitatea ostroavelor şi insulelor aflate la sud de Brăila pānă la podul de la Giurgeni - Vadul Oii, respectiv Insula Arapului, Insula Fundul Mare, Insula Calia, Insula Mică a Brăilei, Ostrovul Crăcănel, Insula Vărsăturii şi Braţul Arapu, Braţul Calia, Braţul Pasca, Braţul Cremenea, Braţul Mănuşoaia, Braţul Vālciu şi Braţul Cravia.