Patrimoniu industrial în România

Proiectul Forcopar – www.forcopar.net

Eurocultures ("Observator al Dezvoltării Socioculturale a Oraşului" – Bruxelles), împreună cu un număr de parteneri principali (între care şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Bucureşti) şi asociaţi (între care şi Ministerul Culturii şi Cultelor – Serviciul Monumentelor Istorice), elaborează un proiect de formare în domeniul arheologiei industriale, subvenţionat de Comisia Europeană, în cadrul programului Leonardo da Vinci.

Proiectul urmăreşte definirea şi experimentarea fezabilităţii unei formaţii continue la distanţă a actorilor / personalului din diferite ţări, care au rolul de a interveni pentru recuperarea, reconversia şi punerea în valoare a clădirilor industriale din secolele XIX şi XX aflate în stare de abandon.

Formarea se doreşte a fi postuniversitară şi on-line. Locurile virtuale sunt: „Salonul” – sala de curs unde se predă; „Forumul” – sala de lucrări practice unde se lucrează în grupuri mici; „Barul” – barul sau coridorul Universităţii unde se discută despre cursuri; „Poşta - Cutia de scrisori” – Sala profesorilor unde se stă de vorbă cu profesorul-tutore şi unde se predau lucrările; „Dulapul” – etajerele unde se aşază dosarele aflate la dispoziţia tuturor cursanţilor.

Cursul este alcătuit din Module; fiecare dintre ele este divizat într-un anumit număr de Unităţi. Trei cicluri, fiecare destinat unui public special, pot fi urmate de cei care se pregătesc- studenţi.

După încheierea contractului cu Comisia Europeană, condiţiile de proprietate şi de utilizare a sitului de formare propriu-zisă vor fi stabilite atît în raport cu necesităţile naţionale cît şi la nivel european.

Pentru orice informaţie va puteţi adresa domnului Dan Bernfeld, Secretar General al Eurocultures, 5, rue de Molsheim, F - 67000 STRASBOURG : bernfeld.david@wanadoo.fr

 

 

 

Home