Localitatea Râu de Mori din judetul Hunedoara in care se gaseste monumentul istoric cu nr. 27B200 "Curtea nobiliara a familiei Cândea", monument ce dateaza din secolul XV, este amplasata în centrul Tarii Hategului, o zona cu un relief variat si pitoresc, înconjurata de munti.

Este o zona care permite valorificarea a divesre categorii de turism: cultural prin marele numar de monumente istorice antice si medievale; alpin datorita proximitatii muntilor mai ales a masivului Retezat; de vanatoare si pescuit; speologic sau sportiv - alpinism, ski, si pentru viitor posibile sporturi nautice.

În urma studiilor avizate de Comisia Nationala a Monumentelor Istorice s-a hotarât ca ansamblul "Curtii nobiliare a familiei Cândea din Râu de Mori"sa capete functia de complex hotelier cu grade diversificate de confort.
Ministerul Culturii și Cultelor- Directia Monumentelor Istorice prin Oficiul National al Monumentelor Istorice cauta parteneri pentru sustinerea materiala a lucrarilor de restaurare / refunctionalizare si a exploatarii complexului.

Informatii precum si Catalogul Promotional se pot obtine de la Oficiul National al Monumentelor Istorice, strada Enachita Vacarescu numarul 16 sector 4, cod 70528 Bucuresti, telefon 3 36 83 86, fax 3 36 50 69.