14. Colecţia S.C. MEDIFARM Ploieşti proprietate de stat. Se pare că au obiecte neînregistrate. A fost fondată de vechiul oficiu farmaceutic, astăzi transformat în societate comercială. Nu se cunoaşte inventarul şi valoarea pieselor.
15. Colecţia muzeală de farmacie Oraviţa
Cuprinde 2 camere în care s-a organizat o expoziţie temporară iar acum mobilierul şi vesela se află doar depozitate. Nu s-a mediatizat. Nu se cunoaşte de noi sediul (se pare că ar fi adăpostită în 2 camere cu acoperiş în curs de degradare, undeva lângă sau la teatrul din localitate).
16. Colecţia Institutului de igienă şi sănătate publică din Bucureşti, are numai câteva piese din sticlă (vase disparate de farmacie, mărimi diferite, provenienţă diferită) fără valoare istorică, constituite numai cu scop ilustrativ. Dar, mai important decât obiectele de farmacie sunt colecţiile de carte rară şi reviste din proprietatea catedrei de istoria medicinei. Important este faptul că multe cărţi vechi şi rare sunt de farmacie, donate de farmacişti, sunt accesibile, dar nu expuse. Valoarea este inestimabilă, dar condiţiile de depozitare nu prea bune/ pe săli şi la subsol).
17. Casa farmacistului C. C. Hepites din Brăila, s-ar preta la declararea ei casă memorială. C. C. Hepites a fost una din personalităţile de mărimea întâi a secolului al XIX-lea. Ar fi mare câştig şi pentru oraşul Brăila, al cărui primar a fost.
[ Homepage | Situatia Actuala | Concluzii ]
|