sigla farmacie
Problema colecțiilor muzeale de istoria farmaciei
existente în România și soluționarea viitorului lor

Este binecunoscut faptul că în toată țara există peste 20 de colecții în proprietate de stat și în spații proprietate de stat. Privatizându-se spațiile în mod indubitabil, aceste colecții ar putea avea două perspective:

  • dacă se păstrează în proprietate de stat, ar fi evacuate din spațiile existente care ar primi alte întrebuințări, mai rentabile.
vase
  • sau ar intra în proprietate privată și ar înceta să mai fie expuse publicului și s-ar pierde urma materialelor . Trebuie analizat la nivelul cel mai înalt și emisă o hotărâre care să precizeze regimul lor. Dacă inventarul acestor colecții ar fi de stat și spațiile ar rămâne de asemenea de stat, atunci s-ar pune problema întreținerii localurilor (cine plătește) și al personalului (cine salarizează?). Vom descrie mai departe colecțiile existente în mod organizat din proprietatea de stat.

Homepage Introducere Maiolica medievala Sfinti tamaduitori Cele mai vechi colecții de istoria farmaciei Colecția de hrisoave farmaceutice și de documente de farmacie Drama vechilor obiecte de farmacie din Colecția Facultății de farmacie din București Distrugerea si Nationalizarea farmaciilor Situatia actuala Concluzii