sigla farmacie
Colecția de hrisoave farmaceutice
și de documente de farmacie

flacoane cu medicamente

A fost înființată de dr. farmacist N. I. Angelescu din București la sfârșitul secolului al XIX-lea. Această colecție, neexpusă publicului, a constituit baza lucrării tipărite cu numele de "Acte și documente din trecutul Țărilor Române", București, 1904. Din nefericire, autorul, mare personalitate a farmaciei românești, a dus colecția la Casa de Comerț - care, după unii autori ar fi fost adăpostită în actualul localul Tribunalului de pe Cheiul Dâmboviței.

Farmaciștii nu cunosc ce s-a mai întâmplat cu colecția. Hrisoave de farmacie, puține la număr, se află acum în Arhivele Centrale al Statului, București. Hrisoavele erau manuscrise pe hârtie pergaminată semnate de domnitori români din perioada 1750-1830, cu impunătoare sigilii din ceară roșie în scopul înființării de farmacii și acordare de privilegii.

Homepage Introducere Maiolica medievala Sfinti tamaduitori Cele mai vechi colecții de istoria farmaciei Drama vechilor obiecte de farmacie Distrugerea si Nationalizarea Farmaciilor Problema colectiilor de istoria farmaciei Situatia actuala Concluzii